Téli esküvői fotózás helyszínek

Amikor az ifjú pár az esküvőjére készülődik, minden apró részletre odafigyel, mindent alaposan megbeszélnek, átgondolnak, hogy még véletlenül sem tudjon hiba csúszni a számításokba, hiszen mégis csak az esküvőről van szó, aminek minden szempontból tökéletesnek kell lennie. Bár igaz, hogy az esküvőn az ifjú pár a rokonság és barátok körében köti össze az életét és erre biztos, hogy mindenki emlékezni fog még évekkel később is, de mégis az esküvői fotózás az, amivel maradandó emlékeket készítenek az esküvőről és magukról, melyen mindketten a legjobb formát hozzák ki magukból, hogy szép képek készüljenek. Ezek az esküvői fotók azok, amelyek majd az esküvői album értékes darabjai lesznek, mert nem az ekapott pillanatokat fogják mutatni, hanem ezek lesznek azok a fotók, melyek a pár egymás iránti érzéseit hordozzák magukban. Ezért is fontos, hogy az esküvői fotók olyan helyszínen  készüljenek, amihez a pár kötődik, mert ha idegennek érzik magukat a helyszínen, az a képeken látszódni fog. Sokkal szebb fotók készülnek, ha a pár otthon érzi magát azon a helyen, ahol fotózkodnak, mert így eggyé tudnak válni a helyszínnel, a tájjal.

Sokan az esküvőjüket a nyári hónapokra tervezik, pedig a téli esküvőknek is számos előnyük van. Télen sokkal izgalmasabb képek készülnek. A téli hónapok már önmagukban is varázslatosak, ünnepi, meghitt hangulatban telnek. Ha valaki erre az időszakra tervezi az esküvőjét, az még különlegesebbé teszi ezt az időszakot. A téli természetben készült esküvői fényképeknek nincs is párjuk. A hófödte táj, a kissé ködös háttér, a csillogó zúzmara igazi mesebeli hátteret biztosít. Ha pedig olyan szerencsében lenne részünk, hogy a fotózás alatt még a hó is hullana, akkor a végeredményben valóban káprázatos, egyedi  fotók születhetnek.

Ha a menyasszony kissé fázós és úgy döntenek, hogy az esküvői fotókat műteremben készíttetik el, akkor is érdemes a hátteret úgy berendezni, hogy a tél jegyei visszaköszönjenek a képekről. Egy kandallóban pattogó tűz, üveggömbökkel, fából faragott díszekkel, fenyő ágakkal díszített szoba igazi karácsonyi hangulatot idéz. Az esküvői képkockákba is bele lehet csempészni a karácsonyfát, így az is tükrözni fogja az ünnepi meghitt, családi légkört. Mesés keretet ad a képeknek, ha azok egy havas, kissé jégvirágos ablakon keresztül készülnek.

Azok a párok, akik télen is bevállalják a szabadban történő fotózást, páratlan élményben lehet részük a téli természetben. Több lehetőség közül is választhatnak attól függően, hogy pontosan milyen fotókat szeretnének készíteni.Akik az esküvőjüket kastélyban rendezik meg, azok az esküvői fotókat is készíttethetek ilyen környezetben. A hóval borított kastélykertben készült képek olyan hatást kelthetnek, mintha valamelyik meséből lépett volna ki a két főszereplő, a herceg és a hercegnő. Ilyen hangulatú fotókat kaphatunk, ha pl. a Turai- kastélyban készítjük el a fotó sorozatokat. Ugyan ilyen királyi hangulatot kelt, ha a gödöllői kastélyparkot, azaz a Grassalkovich kastély gyönyörű kertjében készülnek az örök emlékre szóló esküvői fotók. Magyarország bármelyik kastély kertjét választjuk, mindegyik igazi mesébe illő élményt és emléket fog magával hordozni. És ha a hatást még szeretnénk fokozni, akkor ezekhez a képekhez még lovas fogatot is bérelhetünk, akkor az a téli tájjal együtt valóban páratlan fotókat fog eredményezni.

Azok a párok, akik szeretik a szép tájat és a természetet, azoknak erről télen sem kell lemondaniuk. Attól szebb képeket nehéz találni, amikor a csillogó hóval borított táj szépségével körülvéve örökíti meg a boldogság pillanatait az ifjú pár. Amikor valaki azt mondja, hogy a havas táj nagyon egyhangú egy esküvői fotósorozathoz, az téved. Ahogy a napszakok változnak, vele együtt a hó színe is, szinte észrevétlenül, de változik. Ha jobban megnézzük, akkor a fehéren kívül felváltja egymást a halvány kék, a rózsaszín, a szürke árnyalatai, így attól függ, hogy melyik napszakban készülnek a fotók, azok a színek sziporkáznak majd a havon a háttérben.

Ha a fotózást egy erdő közepén található tisztáson, vagy gyönyörű fákkal díszített parkban tervezik, akkor az is biztos, hogy változatos képeket eredményez. Ilyen gyönyörű hófödte helyszínt találhatunk télen a Bükk környékén, vagy a Mecsekben. A zúzmarával borított fák csodálatos hátteret biztosítanak az esküvői képekhez.

A hangulatos, meghitt pillanatok kedvelői  a kedvenc városukban, vagy kis falucskájukban is elkészíttethetik az esküvői fotókat. A havas kis utcákon félhomályban a sárgás lámpák fényénél igazán romantikus képek készülhetnek. Városi fotózásnál készülhetnek olyan képek, amik spontán az utcán sétálva kézen fogva, ölelkezve készülnek, vagy választhatunk konkrét helyszíneket, pl. templomokat, hidakat, tereket. Nagyon szép képek készülhetnek az esztergomi Szent István Bazilika körül. Háttérnek akár maga az épület is lehet, de választhatjuk a Dunára és  egyben a határon túli szlovákiai városkára, Párkányra néző panorámát a két határt összekötő Mária- Valéria híddal.

Ha már az esküvőre télen került sor és egyébként is ez az időszak az ünnepi készülődés, miért is ne csempészhetnénk be ezt az esküvői fotókba is? Az igazán ötletes párok választhatják fotós helyszínek azt a helyet, ahol az emberek ilyenkor általában szívesen megfordulnak, a karácsonyi vásárban. A vásár varázslatos esti fényeiben készült fotók igazi ünnepi hangulatot vihetnek az esküvői fotók közé. Különleges momentuma lehet a fotózásnak, amikor a menyasszony és a vőlegény a karácsonyi vásár közepén pózol, háttérben a hangulatos kivilágítás, a helyes kis fából készült bódék sorakoznak, ahol a forró csokit, karácsonyi üvegdíszeket és különféle formájú mézeskalácsokat kínálják. Ebben az időszakban szinte minden nagyobb városban rendeznek karácsonyi vásárt, így aki szeretne ilyen képeket is, az bármelyik hozzájuk közeli vásárt választhatja helyszínnek, hiszen a hatás egyiknél sem fog elmaradni.

A téli esküvői fotók nem is olyan egyhangúak, ha a megfelelő helyszínt választjuk, amihez valamilyen szinten kötődünk és azonosulni tudunk. Télen a hosszan elnyúló árnyékoknak, a színek kontrasztos megjelenítésének, a karácsonyi hangulatnak köszönhetően páratlan, mesébe illő képsorokat kapunk. Ilyen fotók csakis télen készülhetnek.