Legjobb fotózási helyszínek Budapesten

 Fővárosunk nagyon gazdag. Nagyon gazdag látnivalókban, helyszínekben, természeti csodákban egyaránt. Nem véletlen, hogy kis hazánkban a legeslegjobb helyszín magára a fotózásra.

Biztosan állítom, hogy Budapest az a város, ahol mindenki megtalálhatja elképzeléseit fotózás terén. Mind a természetben, mind a belvárosban, az építészetben a társadalomban rettentő sok lehetőség rejlik. Nézzük csak példának a retro sárga villamosokat, aki képben van a fotózással, a vizuális énje egyből előtérbe kerül, és már látja is a lehetőségek végtelenjét.

Véleményem szerint a jó fotó, sosem a helyszíntől, sokkal inkább a fotóstól függ. A legrosszabb helyszínen is lehet bámulatos képeket csinálni, csak meg kell látni a benne rejlő lehetőségeket. Ettől más egy fotós, mint egy átlagember, hiszen gyorsan csinálni egy képet akárki tud. Ettől a plussztól, hogy képes a meglátásra, képes az észrevételre. Ez általában tanulható, de rengeteg ember létezik, aki egyszerűen csak ezzel a tehetséggel született. És, hogy ki melyik kategóriába tartozik, döntse el saját maga.

Amint már említettem, Budapest a lehető legtökéletesebb helyszínt nyújtja. Ezen belül az egyik, amit kiemelnék, az az Országháza lenne. A tökéletesen kivitelezett építmény, nem csak a szemnek, de a lencsevégnek is gyönyörű látványt nyújt. Mind témának mind pedig háttérnek kiváló választás. Ahány oldala van, annyi arca is egyben, hiszen minden része más és más. Érdemes azt az oldalt kiválasztani, ami az adott napszakban a legjobban megtelik fénnyel. Ez általában eltérő. Figyelni kell azonban a rengeteg turistára, már ha persze nem szeretnénk konkrétan a képünkre őket. Ötletesebbnél ötletesebb fotókat kreálhatunk itt, ha esetleg nincs ötletünk, nyugodtan inspirálódjunk az Instagram vagy a Google segítségével.

Az én másik személyes kedvenc helyem nem más, mint a Halászbástya. Annyira gyönyörű, hogy szerintem nincs ember, akinek ne állna el a szava ettől a csodától. Elég nagy alapterülete miatt, rengeteg lehetőség nyílik meg arra, hogy kiválaszthassuk a számunkra legmegfelelőbb helyszínt. Aki itt nem tud minőségi képet készíteni, az jobb, ha el is felejti a témát. Még egy hatalmas pozitívuma van ennek a kis gyöngyszemnek, és az nem más, mint a leírhatatlan panoráma. Budapest egyik legszebb részét láthatjuk be innen, és ez által fantasztikus fotókat készíthetünk. Ahogy már említettem, elég nagy területű, ezért érdemes körbe járni, feltérképezni, hogy melyik helyszín lesz számunkra a legmegfelelőbb. Érdemes a korai órákban, vagy hétköznap látogatni, ugyanis turisták százai veszik be ezt a helyszínt, hogy elmenthessék emlékeikbe.

A Hősök Tere lenne a következő a felsorolásban, azt hiszem, ezt sem kell magyaráznom miért. Budapest egyik legnagyobb látványossága szintén megfelel minden elvárásnak, amire egy fotózni vágyó embernek szüksége lehet. Csatlakozva előbb említett társaihoz, szintén nyüzsgő turista mozgalom jellemzi, de ettől függetlenül nem érdemes kihagyni. Számtalan szögből varázsolható ötletesebbnél ötletesebb kép, és ami még egy plusz pontot ad neki, hogy a szomszédjában van a Szépművészeti Múzeum, ami különleges építményének köszönhetően szintén egy szép helyszín.

A Hősök Tere közelében azonban van még egy kihagyhatatlan természeti és építészeti csoda, ami nem más, mint Vajda Hunyad vára. Aki még nem fedezte volna fel, kötelezővé kell, hogy tegye a bakancslistáján. Én, amikor először jártam, szó szerint a szavam elakadt, hiszen az a rengeteg zöld növény, és vár eszméletlenül harmonizál egymással, nem beszélve a békés kis tóról. Nem hiszem, hogy ecsetelnem kell, micsoda dolgok születhetnek egy ilyen helyszínen. Ismétlem, kötelező látványosság.

Aki azonban egy kissé nagyobb nyüzsgésre vágyik, irány a belváros. A Váci utca mindenkinek azt nyújtja, amire aktuálisan szüksége van. Vásárlás? Étkezés? Egy jó koktél? Kávé? Vagy fotózási helyszín? Itt bizony tényleg minden lehetséges. A hatalmas tömeg, a turisták olyan érzést keltenek az emberben, amit érdemes megörökíteni. Hatalmas területen rengeteg lehetőség. Akár divatfotók, akár társadalmi fotók, akár baráti képek, tényleg akármire megfelelő.

Ami még számomra elbűvölő, Budapest csendes kis utcái. Van valami megfogó ezekben a helyekben, a roskadozó falakban, a firkákban, a keskeny szűk utakban. Van valami itt, ami megadja az embernek azt a pluszt, amire szükség van egy szép, és igényes fotó elkészítéséhez. A legjobb, hogy megszámolhatatlan ilyen kis utcácska van, csak meg kell találnunk a számunka legmegfelelőbbet.

Ha ezekben nem találtuk meg amit kerestünk, rengeteg zöld résszel is büszkélkedhet a város. Ilyen például a Margitsziget, vagy a Japánkert. Ízléses választás lehet, ha valakinek a természeti adottságok vannak előtérben.

  Ha valaki Budapesten szeretne fotózni, úgy gondolom, szinte keresni sem kell a tökéletes helyszínt, hiszen feltárulkozik az, minden sarkon. Kellő meglátással, és odafigyeléssel bárhol lehet jó helyszínt találni, csak legyünk nyitottak, és kreatívak. Ennek csak ennyi a lényege.