Kreatív fotózás helyszínek Budapest

A kreatív fotók tulajdonképpen a beállított fotók az ifjú párról, amelyek készülhetnek klasszikus, humoros, vagy elegáns stílusban. Mindenki olyat választ, melyik stílus jobban illik a személyiségünkhöz, de akár mindegyikből is készíthetnek egy pár képet. A kreatív fotók ma már szinte minden pár fotó albumában szerepelnek. Azért is olyan népszerű a kreatív fotózás, mert lényegében ez alkalommal tud az ifjú pár kettesben fotózkodni, ahol igazán kibontakozhatnak az érzések és ötletek a képekben. Persze adhat a fotós is néhány ötletet a beállításokhoz, esetleg a helyszínekhez, amiről úgy gondolja, hogy azok tetszeni fognak majd a párnak is. A kreatív fotókon igazán önmaguk lehetnek, nincs a fotózás közben semmilyen zavaró tényező, így a képeken valóban az egymás iránti érzéseik tükröződnek. Az esküvőn készült képek már inkább csak pillanatképek, amik természetesen szintén fontosak, de ott már az ifjú pár ritkán szerepel kettesben a fotókon, ott már a násznép, a díszítés és a helyszín is több szerepet kap. A kreatív fotózás alkalmával készült képek kerülnek majd aztán a fotókönyvbe is, amik az igazi szemet gyönyörködtető élményt nyújtják mindenki számára, amikor azt lapozza. Ezek lesznek a „ nagyon szép képek“ az ifjú párról, amit minden ismerősnek és rokonnak büszkén mutatnak meg.

A kreatív fotózást lehet az esküvő napjára is tervezni, viszont ha aznap szeretnénk, akkor azzal kell számolni, hogy bizony két órát biztosan igénybe vesz a fotózkodás. Ha ezt a Nagy nap délelőttjére tervezik, akkor valószínű, hogy elég zsúfolt és rohanós lesz a nap. Ha viszont az esküvő közben szeretnék a fotózást, akkor bele kell kalkulálni az esküvői programba, hogy az alatt a násznépnek nélkülözniük fog kelleni a menyasszonyt és a vőlegényt.

Ha a fotózást az esküvőtől eltérő időpontban tervezzük, akkor ez a program sokkal nyugodtabb körülmények között fog zajlani. Nem kell rohanni, akár az egész nap rendelkezésre áll, hogy szebbnél szebb fotók készüljenek. Így akár távolabbi helyszínek is szóba kerülhetnek, ahová esetleg tovább tart eljutni. Ezt egy kis kirándulásnak is fel lehet fogni és a felszabadult, vidám hangulat gyönyörű képeket fog eredményezni. Ha ezt a napot csak a fotózásra szenteljük, akkor több helyszínen is készülhetnek képek és így a fotók a különböző helyszínekkel változatos hangulatot fognak visszaadni.

Magyarországon nagyon sok szép hely található, ami a fotózásokhoz tökéletes teret biztosít, de mégis a legváltozatosabb helyszínekkel talán a főváros, Budapest rendelkezik. Nagyon sok féle témájú helyeket találhatunk itt, mint pl. templomokat, hidakat, tereket, parkokat és maga a város utcáit, a nyüzsgést és az esti fényeket. Bár mind egy városban található, de mégis mindegyik hely más hangulatot áraszt. Nagyon sokan külföldről is ide utaznak, hogy az esküvői fotózási helyszín Budapest legyen. Amellett, hogy nagyon sok szép látnivaló van itt, Budapest a világ legszebb városai közé tartozik. Talán ezért is vonzza ide az embereket akár több száz kilométernyi távolságból is.

A Budai Várnegyed több épületet és szobrot is magába foglal, amelyek a régi időket idézik. Akik szeretik az ilyen hangulatú épületeket, azok akár ezt is választhatják a fotók helyszínéül. A Budai Várnegyedben található a Halászbástya, melynek nem csak maga az épülete látványos, hanem páratlan panorámát nyújt a városra. További épületek még a Budavári Palota és a Sándor- palota, melyek szintén a Budai Várnegyed részét képezik és a Szent György téren találhatóak. Ha már itt vagyunk, akkor mindenképpen említést kell tenni a Budavári Siklóról is, ami egy különleges vasút, a Budavári Palota megközelítésének egyik eszköze és egyben Budapest Duna- parti látképének szerves része. A Budavári Sikló is egy pár kreatív fotó elkészítésére adhat lehetőséget, melynek köszönhetően innen is páratlan hátterek kerülhetnek a fotókra.

A Duna ketté osztja Budapest területét, ennek köszönhetően több híd is összeköti a városrészeket. Ezek a hidak nemcsak a közlekedésben nyújtanak segítséget, de látványnak sem sorolhatóak az utolsó helyre. Legismertebb és talán a leglátványosabb mind közül a Széchényi lánchíd, köznyelven az oroszlános híd, melyik Budapest egyik jelképe is. Kreatív fotók hátterének gyönyörű, mutatós, főleg esti kivilágítással. Ahogy a kivilágított Lánchíd és fényei visszatükröződnek a Duna vizén, az mesés hátteret ad a képeknek.

Ha már említésre került a Duna, akkor kreatív fotózás helyszínnek szóba jöhet a Duna- part is. Ezek egy vegyes témájú képek lehetnek, ahogy a városi forgatagban elvegyül a természet.

Ha szép természettel körülvett fotókat szeretnénk, de mégis a fővárosban maradnának, akkor erre tökéletes helyszín a Margit- sziget. Ez tulajdonképpen a fővárosiak óriási parkja. Néhány szállodát, vendéglátóipari egységet leszámítva az egész szigeten szinte más épület nem található. A parkban szoborsétányok, kisebb tavak, na meg persze gyönyörű virágok, fák találhatók, melyek remek lehetőséget adnak a szebbnél szebb fotók elkészítésére.

Abban az esetben, ha a fotózást úgy tervezzük, hogy esti képek is legyenek, vagy esetleg időközben ránksötétedik, akkor semmiképpen ne hagyjuk ki azt a lehetőséget, hogy pár kép erejéig pózolunk az esti fényeiben pompázó budapesti utcákon. Éjszaka tulajdonképpen mindegy, hogy a belvárosban, egy téren, vagy épp egy utcán sétálunk, a kivilágított főváros meghitt fényeinél kivételesen gyönyörű, romantikus képkockák készülhetnek.