Jegyes fotózás helyszínek Budapest

A jegyes fotózást lehet nevezni egyrészt amolyan „ felkészülésnek“ az esküvői fotózásra, másrészt ez egy jó alkalom arra, hogy jobban megismerjük a fotózás alkalmával egymást a fotóssal, akit választottunk, hiszen majd az esküvői fotókat is ő fogja készíteni. Így megnézhetjük a munkája eredményét a mi főszereplésünkkel, ugyanis a másokról készült fotókat mindig olyan tökéletesnek látjuk, de ha már mi magunk szerepelünk rajta, azzal mindig előitéleteink vannak és szinte soha nem vagyunk megelégedve a végeredménnyel. Ezért persze nem a fotóst hibáztatjuk, hanem saját magunkat, mert nem vagyunk fotogének és minden apró hibát megtalálni magunkban. Szóval a jegyes fotózás arra is jó, hogy tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk majd az esküvői fotózás alkalmával.

A jegyes fotózás kötetlenebb, felszabadultabb hangulatban telik, mint az esküvői fotózás, itt ugyanis még nincs a nagy rohanás, feszültség, mint az esküvői fotózásnál, itt nem gátol és feszélyez a menyasszonyi ruha és az öltöny. Persze azért érdemes odafigyelni itt is az öltözködésre, hogy valamilyen szinten passzoljon a pár ruhája egymáshoz stílusban és színben. Kicsit hülyén mutatna a pár a képeken, ha a menyasszony elegáns ruhát visel, a vőlegény pedig a kedvenc szabadidő együttesében jelenik meg a fotózáson. Szóval, a jegyes fotózáshoz is öltözzetek egymáshoz, lehetőleg kényelmes ruhába, de azért ne sportosan, és csak adjátok magatokat, akkor biztos, hogy a legjobb és legtermészetesebb képeket fogjátok kapni.

A jegyes fotózás célja, hogy a pár érzéseit és egymás kapcsolatát fejezi ki. Ha a pár szeretné, akár a házi kedvencét is elhozhatja a fotózásra, pl. a kutyáját, így még családiasabb képek fognak készülni.

A fotózás helyszínéül olyan helyet választhat a pár, ahol jól érzik magukat. Ez lehet a megismerkedésük helyszíne, az a hely, ahol gyakran találkoztak, vagy lehet olyan hely is, ahol még nem voltak, de szeretnének oda együtt elmenni, ahol tetszik a táj, az épületek, vagy onnan szép panoráma nyílik a tájra. Az a lényeg, hogy olyan legyen, ahol el tudják magukat engedni és valamilyen szinten magukénak érzik a helyet, így ott felszabadultan fognak majd tudni a kamera előtt viselkedni.

Budapesten sok szép helyszín van fotózásra, melyek közül biztos, hogy mindenki talál olyat, ami tetszik neki és sok helyen csodálatos panoráma is nyílik a városra, melyeket érdemes háttérnek felhasználni.

A Gellért- hegy oldalán található vízesés gyönyörű látványt nyújt nemcsak élőben, de a fotókon is. Ezt a látványt csak fokozni tudja a vízesés aljától egészen a tetejéig vezető hangulatos lépcsősor, mely szintén látványos eleme lehet a fotóknak. A Gellért- hegy tetejéről talán a legszebb  panoráma tárul Budapestre, mely a jegyes fotóknak csodálatos hátteret ad.

A végtelennek tűnő lépcsők nagyon szép és látványos részletei lehetnek a képeknek. Budapesten talán a legtöbb és legváltozatosabb lépcsők a Budai vár környékén találhatóak. Ha olyan fotókat szeretne a pár, ahol a lépcsők is szerepet kapnak, akkor itt lehet válogatni a különböző stílusú, hangulatú lépcsőkből. Hogy egy párat kiemeltek, ilyen pl. az Iskola lépcső, a Kagyló utcai lépcső, a Korlát utcai lépcső, a Lépcső a déli bástyánál és még sorolhatnám.

Nagyon szép helyszíneket tartogatnak a jegyes fotókhoz Budapest különböző kertjei, melyek látványos és változatos hátterekkel szolgálnak. Ilyen pl. a Feneketlen- tó, melynek nemcsak a tava, hanem a parkban lévő különleges fák és bokrok is szép látványt nyújtanak. A Károlyi- kert Budapest legrégebbi kertje lévén és francia stílusával a városban egyedülálló kert, éppen ezért remek választás a jegyes fotózásra. A Margit- szigeten található Japánkert talán mind közül a legszebb látványt nyújtja, melyben a dús növényzet, a sziklák, a gyönyörűen kialakított tavak, hangulatos ösvények remek lehetőséget adnak egy pár fotó elkészítésére.

A jegyes fotózásra érdekes helyszín lehet a Fővárosi Állatkert. Itt akár néhány vicces fotót is becserkészhetünk, ha sikerül a zsiráffal szelfit készíteni, vagy elkapni a pillanatot, ahogy a háttérben pózol a majom.

Ha a pár érdekes helyszínt szeretne, akkor mindenképpen megemlíteném a 4- es metró Gellért- téri megállóját, melyet hatalmas terek, a peronoknál boltíves szerkezet jellemez. A színes mozaik csempék, melyek spirál alakban vannak kirakva, különleges hátteret biztosítanak. A szintek között mozgólépcsővel, vagy lifttel lehet közlekedni, melyek újabb lehetőséget adnak a fotózásra.

Ha a jegyes fotókhoz beltéri helyszíneket szeretne a pár, vagy csak „B- tervnek“ szeretnének beiktatni beltéri helyszínt rossz idő esetére, akkor Budapest természetesen tartogat ezekből a helyszínekből is jó párat, bár az ilyen helyeknél számolni kell azzal, hogy a fotózásért általában mindenhol felárat kell fizetni.

Gyönyörű helyszínként szolgál fotózásra a Festetics Palota azon párok részére, akik a különleges, emelt hangulatú terek közt otthonosan mozognak. Nem mindennapi és gyönyörű beltéri helyszínként meg kell említeni  a New York Kávéházat. Különlegessége, hogy az immár 120 éves építészeti csoda napjaink közkedvelt turista látványosságává vált és 2011- ben elnyerte „ A világ Legszebb Kávéháza“ címet, így a legszebb jegyes fotók készítésére is talán ez egy tökéletes helyszín. További beltéri helyszínnek javasolnám még a neoreneszánsz stílusban épült Ybl Palotát, mely az egyik legszebb lépcsőházzal rendelkezik, vagy az Iparművészeti Múzeumot, mely gyönyörű fehér, tágas és díszes belső terekkel szépítheti a fotóinkat. Az opera  kedvelőinek csodálatos helyszínt biztosít és páratlan fotók készülhetnek a Magyar Állami Operaházban.

A jegyes fotók elkészítéséhez bármilyen helyszín is kerül kiválasztásra, az a fontos, hogy valamilyen szinten kötődjön hozzá a pár és legfőképpen jól érezze ott magát. Ha így választanak helyszínt, akkor biztosak lehetnek benne, hogy tökéletes fotók fognak születni.