Esküvői videós Szombathely

    Napjainkban egyre modernebb a technológia, ma már mindenki számára elérhető, hogy fotókat, videókat készítsen, emlékeket örökítsen meg. Teljesen megszokott, hogy életünk pillanatait újra nézhessük.

Nincs ez másképp egy esküvőn se, ahol nagyon fontos lehet egy jó felvétel elkészítése, hogy bármikor visszanézhessük a nagy napot. Itt azonban kicsit többre van szükség egy mobiltelefonnál, ezért ennél a pozíciónál, külön szakemberek dolgoznak a lehető legszebb megvalósításért.

Egy esküvő sok részből áll, ezáltal maga az esküvői videó is. Kezdődik a készülődésnél, amit fantasztikusan meg lehet örökíteni, és talán az egyik legszebb része az egésznek. Utána maga a szertartás, és a buli. Minden esküvő más és más, nincs kettő egyforma, ezáltal a felvételekből sem. Érdemes a szakember fogadása előtt tájékozódni, hogy milyen fajták léteznek. Erre az internet egy tökéletes alternatíva, hiszen mindent megtalálhatunk, amit csak keresünk. Azt is át kell gondolnunk, hogy milyen hosszúságút szeretnénk, habár napjainkban az egyre rövidebb, klipszerű videók a trendik, amik hasonlítanak egy kliphez. Ezeknél kiválaszthatjuk, hogy lassú, romantikus, megható, vidám vagy esetleg pörgős legyen a zene, ami által természetesen a felvételek is olyanok lesznek. Sok emberben rossz élmény maradt az esküvői videó, ugyanis régen ez teljesen mást jelentett, mint napjainkban. Akkoriban ez egy elég amatőr felvételekből álló kis emlék volt, ami sajnos megragadta az emberek legkellemetlenebbnek ítélt pillanatait. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy manapság ez már korántsem erről szól. Ma már a szakember ügyel arra, hogy a megvágott anyagban mindenki megfelelő szerepet kaphasson. Gondoljunk csak bele milyen jó érzés évek múlva, akár az évfordulónkon, akár az unokáinkkal a kanapén ülve végignézni életünk egyik legszebb napját.

Visszatérnék még egy kicsit a fent említett rövid videókhoz, ami manapság nagy divatnak számít az esküvők körében. Mivel nem ért sok ember kis hazánkban annyira a videók ilyenféle megvágásához, ezért ha valaki ilyenben gondolkodik, mindenképp érdemes nagyon időben lefoglalni a szakembert, hogy biztosak lehetünk abban, hogy elérhető lesz ez számunkra. Árban nem mondhatni, hogy a legolcsóbb kategóriában tartozik, de ne felejtsük el, hogy a videós munkája, nem feltétlen a nagy napon zajlik, sokkal inkább utána. Mivel hónapok telhetnek el, amíg egy ilyen fajta emlék elkészül, ezért az összeg is első hangzásra soknak hangozhat, de ha megosztjuk azt az időt, amit ezzel foglalkoznak, rögtön megérthetjük miért is kerül annyiba amennyi. Érdemes interneten meg nézegetni pár ilyen videót, hogy legyen valami elképzelésünk mi is az, amiről én most beszélek.

Szombathelyen rengeteg fantasztikus videóst találhatunk, akik remek kilátással és kellő profizmussal rendelkeznek. A legtöbbjüknek van internetes elérhetősége is, ahol felvehetjük velük a kapcsolatot. Érdemes több emberrel megbeszélni egy találkozót, hogy kiderülhessen számunkra ki is lesz a leginkább befutó. Nyugodtan lehet érdeklődni az árajánlatokról, és hogy mit is kapunk érte pontosan cserébe. A határidő sem utolsó szempont, hiszen ez, ami a legfontosabb. A fotósokhoz hasonlóan a videósoknál is általában van egy csomag, ami magába foglalja az ott eltöltött időt, azt, hogy melyek a jelenetek lesznek felvéve, és hogy milyen utómunkálatok esnek bele. Ez természetesen általában elhagyható, és megbeszélhetjük a saját elképzeléseink alapján a saját csomagunkat, amire kifejezetten külön árajánlatokat kaphatunk.

Figyeljünk azonban jól az ember kiválasztásánál, hiszen nem egyszer hallottam már olyant, hogy előre kérte a bérét, és habár megjelent az eseményen, hamar távozott is, és nyersanyagban juttatta el, még csak nem is személyesen a dokumentumot, mondanom sem kell, hogy nem HD minőségben. Ez azonban szerencsére nem szombathelyi történet, szóval nem kell feltétlen aggodalmaskodni, de úgy gondolom, hogy jobb félni, mint megijedni. Árulkodó jel lehet, ha nem tud az emberünk referencia munkát felmutatni, vagy ha nem rendelkezik megfelelő eszközzel. A gyanúsan alacsony árakat is inkább kerüljük el ha lehet, vagy legalább tudakoljuk meg, hogy mi az oka ennek. Az is megeshet, hogy pályakezdő az illető, és így nem kérhet még el annyit a munkájáért cserébe, de ha jó áron szeretnénk videót, érdemes ezeknek az embereknek is meghallgatni az ajánlatukat, hiszen nem jelenti automatikusan azt, hogy ne végezhetnének kiváló munkát.

Rengeteget fejlődött a technológia egyébként, szóval lehetőségünk akad már nem csak 2D-ben, de ahogy a mozikban, úgy az esküvői videónkban is 3D-ben élvezni a vetítést. Ez persze nem mindenkinek eget rengetően fontos, de jó, ha tisztában vagyunk azzal, micsoda lehetőségeink vannak már. Érdemes ezeket időben feltérképezni, hogy a megfelelőt kaphassuk.

  Mindenkinek a saját döntése, hogy szeretne-e az esküvőjére videóst, de véleményem szerint, kicsit sem rossz dolog, sőt inkább nagyon is jó. A legjobb dolog arra, hogy megoszthassuk bárkivel a nagy napot.