Egy jól megszervezett esküvőn annyi minden történik, hogy szinte képtelenség az összes részletére visszaemlékezni.

Ráadásul a jegyespár olyan boldogsággal átitatott, izgalmi állapotban van, hogy az érzéseiken kívül nem túl sok mindenre tudnak száz százalékosan odafigyelni. De ez így is van rendjén, az a normális, ha a menyasszony is és a vőlegény is izgul, elvégre mégiscsak egy reményeik szerinti egyszeri és megismételhetetlen nap előtt állnak, ami örök emlék marad számukra és az egész hátralévő életüket meghatározza. A szertartások és a lakodalom ideje alatt olyan megindító és örömteli pillanatokat élnek át, amelyeket később visszanézve, többször is örömkönnyeket csalhatnak a szemükbe. Szombathelyet a legszerelmesebb városnak tartják az ott élő emberek, ami megmutatja, milyen fontos ezen a helyen az érzelmek megélése. Egy esküvő alkalmával ezek az érzelmek még jobban felerősödnek. 

A város történelmi múltjából adódóan, a középkori építkezés stílusjegyeiből visszamaradt épületektől kezdve egészen a természet fantasztikusan színes világáig, sok különböző helyszínt kínál esküvői fotózáshoz vagy éppen egy kis romantikus videó elkészítéséhez egyaránt. Csak néhányat megemlítve, a kámoni arborétum varázslatosan lenyűgöző természeti kincsei fantasztikus felvételekhez kínálnak csodálatos hátteret. A fő tér hangulatos épületeivel, szökőkútjával valamit a nyüzsgésével és a szabadságával nyújt ideális helyszínt esküvői videó készítéséhez. Az Iseum, amely Rómára, a szerelem városára emlékeztető romjaival kápráztat el mindenkit, vagy a Jáki templom és a csónakázó tó is kellemes helyszínek lehetnek erre az alakalomra.

Egy profi esküvői videósnak, nem csak a felszerelésének kell minden szempontból tökéletesnek lennie.

Minden fontos vagy vidám másodpercét meg kell örökítenie az esküvőnek, és minden apró részletre figyelnie kell, hogy mind a hang, mind pedig a kép minősége a legmagasabb szintet képviselje. Erre ma már minden adott, hiszen a technika fejlődése olyan profi eszközöket kínál, amelyekkel kiszélesítette ennek a szakmának a lehetőségeit.

Már nem csak a földről készíthetnek kiváló videókat, hanem a drónok megjelenésével madártávlatból is remek légi felvételekkel színesíthetik az esküvői videókat. Nem ritka, hogy nem csak Full HD minőségben, hanem a legújabb trendnek megfelelően 4K minőségben készülnek a felvételek. Természetesen a minőségi különbségek mindig a szolgáltatások árában is megmutatkoznak. 

Szombathelyen egy profi videós a rendelkezésre állás időtartamától és a technikai felszereltségétől, valamint a szolgáltatások igényeitől függően legkevesebb 80-90 ezer forinttó bérelhető, és a határ itt a felső többszáz ezres kategória.

Nézzük meg Szombathely néhány helyi esküvői videósát. 

A Valentinfilm Full HD és DSLR készülékekkel dolgoznak, és a „Tudósító stílust” képviselik, amely nagyjából annyit takar, hogy sose pihennek a lagzi alatt, és odafigyelnek a legapróbb részletekre is. Igény szerint akár 2 kamerás csomag is bérelhető tőlük és az utómunkálatokat is vállalják és elkészítik a kész esküvői filmet is. Ajánlatkéréssel tudnak tájékozódni az áraikról.

A Ketten-videó stúdióban a referenciák és a vélemények alapján egy nagyon összeszokott és kiváló szakemberekből álló csapat dolgozik. Profi háttérbázissal rendelkeznek, folyamatosan bővítik az eszköztárukat, hogy a megrendelőnek a legjobb minőségű filmeket tudják elkészíteni. Itt is nyílik lehetőség a több kamerás felvételekre. A teljes esküvői filmtől a pillanat-videókig bármit elkészítenek a megrendelő igényei szerint. A megkeresés telefonon vagy üzenetben történhet a weboldalukon keresztül.

A Pvideó stúdiója a jegyespárral történt interjú után, a kiválasztott szolgáltatások alapján állítja össze egyedi árajánlatát. Professzionális szoftver segítségével készítik el a felvételeket, és díszalbumban adják át, nyomtatott felületű lemezre írva, Blue-Ray vagy DVD lemezre, igény szerint. Telefonos egyeztetés után kaphatnak bővebb információkat.

A Vass- videó Vass szilárd operatőr és fotós oldala. Fő profilja az esküvői videók és fotók készítése a dunántúli térségben. Közel húsz éves tapasztalattal és több referenciamunkával rendelkezik a weboldalán. Telefonon vagy emailen keresztül érdeklődhetnek a szolgáltatások árairól és lehetőségeiről.

 Erdős Zsolt fotográfus és cinematográfus Full HD-ben és 4K minőségben készíti esküvői felvételeit és egész estés videóktól kezdve a pár perces highlights filmekig mindent elkészítenek. Szintén ajánlatkérés alkalmával tájékozódhatnak a szolgáltatások árairól. 

Csak néhány Szombathelyhez közeli esküvői videóst soroltunk fel a teljesség igénye nélkül. Természetesen nem kötelező szombathelyi videóst választaniuk, hiszen ma már az internet segítségével több száz az ország más területein élő szolgáltatót is találhatnak, akik bár lakhelyük máshova esik, az ország szinte egész területén vállalják az esküvői videófelvételek elkészítését, és az utómunkálatokat is egyben.

Minden alkalommal érdemes tájékozódni arról, ha nem helybéli szolgáltatót választanak, hogy az útiköltséget tartalmazza-e az árajánlat, vagy ha nem, akkor mennyi plusz költséget jelent a kiszállás. Ha több szombathelyi helyszínen is szeretnének videófelvételeket készíteni az esküvőjükről, akkor azt is érdemes átgondolni, hogy valaki olyan szolgáltatót válasszanak, aki esetleg már készített Szombathelyen esküvői videót, mert talán jobban ismerheti a helyszínek adottságait. Azt is hozzá kell tenni, hogy egy profi esküvői videósnak nem okozhat gondot egy új helyszín. Sőt, még több inspirációra ösztönözheti, ha kellőképpen kreatív és tapasztalt a szakmájában. 

Nem egyszerű a sok fontos döntést meghozni a jegyespárnak az esküvőjük tökéletes kimenetele szempontjából, de a szolgáltatók precíz kiválasztásánál bárhol is laknak az országban, a szimpátia és az együttműködőkészség, egy mosoly vagy a tapasztalat mindig jó kiindulási pontot kínálnak.

Sok sikert és sok boldogságot kívánunk előre is.