Esküvői videó drónnal

 Ha valaki azt mondja, hogy számára nem fontos az esküvő körüli felhajtás, az hazudik. Életünk legszebb napjára minden bizonnyal a legjobbat szeretnénk, és ez teljesen természetes.

Manapság befutottak az esküvői videók, nem hiába hiszen, ha az ember éveket készül a nagy eseményre, nem csak aznap éli át szívesen, hanem visszanézve bármikor. Különböző stílusú és hosszúságú videók készíthetőek már, de a legújabb trend a drónnal való kivitelezés.

Mi is az a drón? A drón jelentése, pilóta nélküli légi jármű. A légi jármű lehet repülőgép, helikopter, quadcopter, hexacopter, octocopter. Több fajtája is létezik ilyen például a kisméretű kopter, amivel akár egy szobában is repkedhetek. Ezek a gépek általában 4 motorral, giroszkóppal és gyorsulásmérővel vannak felszerelve. A repülési ideje kb. 5-10 perc egy feltöltéssel. Néhány változatuk gyárilag felszerelt kamerával is rendelkezik. Az igazán kisméretűeket csak beltérben érdemes használni, mert már egy kisebb szellő is elfújhatja őket. A közepes méretű kategóriában már sokféle kategóriával találkozhatunk. Az egyszerűbbek ugyancsak giroszkóppal és gyorsulásmérővel vannak felszerelve. Használatuk hasonló a kisméretű gépekhez. A komolyabb készülékekben már megtalálható az iránytű, a gps rendszer és akár komolyabb kamerákkal is fel lehetnek rajtuk. Ezek a gépek már az előre megadott koordináták alapján önálló repülésre is képesek lehetnek. 5 perctől akár 20 perc feletti repülési időt is tudhatnak egy feltöltéssel. Azonban egy ilyen alkalomra, mint az esküvői videó készítése, más fajtát alkalmaznak. A nagyméretű koptereket már általában munkavégzésre is használják. Ezek a gépek a saját tömegükön kívül, akár több tíz kiló felemelésére is képesek lehetnek. A civil életben ezek azok, amelyek kamerákat szállítanak és a filmforgatás légi eszközeként vannak használva. Emellett hasznosak lehetnek nehezen megközelíthető területek kivizsgálásában is.

Ha valaki szeretne az esküvőjéről videót, én mindenképp ajánlanám, hogy olyan szakembert keressen fel, aki foglalkozik ezeknek az eszközök használatával. Elképesztően jó felvételeket lehet velük készíteni, az ember nem is gondolná mennyire. Érdemes utána keresni videós oldalakon, hogy mik is azok az eredmények, amik elérhetőek ezzel, hiszen az ember csak akkor hiszi el, ha látja. A legjobb azonban véleményem szerint az, ha az esküvő drónnal és kézi kamerával egyaránt rögzítve van, hiszen ha igazán profi embert keresünk fel a videónk elkészítésére, akkor valami csodát tud majd művelni a két felvétel felhasználásával.

És, hogy miért jobb, ha a drón is felveszi a nagy napot? Erre egészen egyszerű a válasz. Minél több szögből van megközelítve, megörökítve, annál több részletet lehet kiemelni majd a videó vágása közben. Rengeteg olyan pillanat akadhat az esemény leforgása közben, amire egyetlen ember kevés lehet. Nem beszélve arról, hogy olyan szögből, és olyan magasságból készülnek a felvételek, amire ilyen eszköz nélkül nem lenne lehetőség. Ha nagy benyomást szeretnénk tenni barátainkra, ismerőseinkre, esetleg távoli rokonainkra, akik nem tudnak részt venni a házasságkötésen, akkor ez az a technika, amivel ez száz százalékban garantált. Amolyan filmes hatást érhetünk el vele, olyat, amire mindenki azonnal igent mondana.

A videós szakember választása előtt, érdemes mindennek utána járni, hogy teljesen képben lehessünk ezeknek a dolgoknak illetően. Érdemes több lehetőséget felkeresni, elolvasni róluk a véleményeket, ugyanis ezekből derül ki a legtöbb tényező. Hiába vallja magát profinak valaki, ha a vélemények eltérőek róla, akkor ott előfordulhat, hogy valami nem stimmel. A videósoknak a fotósokhoz hasonlóan általában csomagárai vannak. Általában három különböző, kicsi, közepes, nagy. Ezek közül kiválaszthatjuk azt, ami számunkra kielégíti elképzeléseinket, persze ha ezen felül szeretnénk valami pluszt, vagy esetleg ellenkezőleg, valamelyik szolgáltatásra esetleg nem tartunk igényt, ezeket a szakemberek nagy részével meg lehet beszélni, hogy adjon egy új ajánlatot. Érdemes több hozzá értőt meghallgatni, megkérdezni tőlük a felvetett kérdéseket, és a legszimpatikusabb választani. Ha akad rá lehetőség, nézzünk meg egy munkáját, hogy tudjuk, mi az, amit nyújtani tud, mi az, amire számíthatunk. Senkinek sem mindegy, mi az amiért fizet.

Legyünk nyitottak az új dolgokra, hiszen ezek értünk vannak nem ellenünk. Ha napjainkban léteznek már ilyen alternatívák, véleményem szerint igenis használjuk ki őket. Ez épp egy ilyen dolog, de egyébként nem gondolom, hogy akárki, aki igent mondott erre az eshetőségre, azt gondolta volna utána, hogy bár ne tette volna. Határozottan jobbnak gondolom, mint ami csak kézi készülékkel készült.

 Mindenkinek a saját döntése, hogy szeretne-e az esküvőjéről videót, ha igen akkor milyen kivitelezésben, de ha erre nem lenne a válasz, gondoljunk bele még egyszer legalább, hogy mennyire tudnánk neki örülni több tíz év múlva, akár egy esős napon az unokákkal, akár egy nyári napon a sokadik házassági évfordulón a kanapén ülve.