Esküvői fotózás télen

Az emberek az életük során a fontosabb dolgok megszervezésére nagyobb figyelmet és több időt szentelnek. Az összes apró részletet figyelembe veszik, hogy minden tökéletes legyen. Ilyen pl. az esküvő megszervezése. A Nagy nap dátumát általában tavasztól őszig valamelyik napra tűzik ki, bízván abban, hogy majd a választott dátum éppen jó időt hoz. Természetesen az esküvő elengedhetetlen velejárója az esküvői fotózás. Ezekben a hónapokban az ifjú pár gyönyörű pillanatok emlékeit nézheti vissza a fotókon a napsütötte természetből, a virágba borult parkokból, a tarka mezőkről és még sorolhatnám a zöldbe borult, napsütötte tájak adta szépséget. De mi a helyzet a téli esküvőkkel?

Általában az esküvői albumokban szebbnél szebb színes természetben készült fotókkal találkozhatunk, viszont azt nem mindenki mondhatja el, hogy az esküvői képei téli, havas tájakon készültek. Ezeknek a képeknek pont ebben rejlik az egyediségük, ugyanis a téli esküvői fotók nem mondhatóak mindennaposnak. A téli fotóknak sem kell unalmasnak és egy hangúaknak lenniük. A havas tájakon is nagyon szép képeket lehet készíteni. Azok, akik a téli hónapok és a hófödte tájak szerelmesei, azok bátran vállalhatnak egy téli esküvőt, ugyanis a hótakaróval borított, romantikus téli álom világot idéző tájakkal igazán egyedi fotókat és esküvőt mondhatnak majd magukénak.

A téli fotóknak nem feltétlenül kell, hogy fagyos hangulatot sugalljanak, sőt… A hideg még inkább az összebújós képekre ösztönöz, így a téli táj ellenére is igazi melegséget árasztó, bensőséges hangulatú képeket kaphatunk. A havas erdőben készült fotósorozat is lehet ugyanolyan szép, mint a zölddel borított táj. Egy hófödte tisztáson készült képekhez pl. eredeti ötlet, ha szív formában lerakott piros tömbgyertyák közepén fotózkodik az ifjú pár. Igazán mutatós ilyen képeken, ha a menyasszonynak a csokra zöld fenyőágakkal, tobozokkal, piros bogyókkal van díszítve, vagy a menyasszonyi ruhát díszítik kontrasztos színekkel. A havas fotóknál gyakran maga az egész menyasszonyi ruha lehet más színű, ugyanis a fehér nagyon beleolvadna a környezetbe. Nem ritka ilyenkor a halványkék, rózsaszín, vagy más színű ruha, vagy boleró sem. Ha a menyasszony pl. egy gyönyörű világoskék ruhát választ magának, azzal csodálatos „ jégvarázsos“ hatást kelthet.

A meseszerű téli tájban készült képeken kiválóan mutatnak a szőrme kiegészítők, mint pl. fehér szőrme bunda, kézmelegítő, hosszú kesztyű. A kiegészítőknek sem feltétlenül szükséges télen, hogy hófehér színűek legyenek. Ezeknél is jól mutat, ha egy kis kék, rózsaszín, szürke színt használnak a kiegészítőkhöz, de ha kontrasztos színeket visznek bele, mint a piros, az biztosan feldobja majd a fotókat. Télen érdemes sok csipkével díszíteni a menyasszonyi ruhát, ez nagyon mutatós lesz a képeken.

A téli képeslapok és a régi mesék nélkülözhetetlen kelléke a lovasszán. Ez a téli esküvői fotóknak is varázslatos eleme lehet, ha pedig az ifjú pár egy rénszarvast is be tud szerezni a fotózás alkalmára, akkor azzal valóban páratlan és mesebeli fotókkal büszkélkedhetnek majd.

Akik a téli sport kedvelői, azok akár egy- két jégkorcsolyás, vagy sífelvonós képeken is pózolhatnak, esetleg akik az extrémebb sportoknak hódolnak, azok a hegyekben is elkészíthetik az esküvői fotókat, melyeknek garantáltan páratlan hátteret biztosítanak a havas hegyvonulatok és a köd felhőkből kibukkanó sziklák a háttérben.

Az esküvői fotókat a város utcáin,vagy egy kis falucskában is készíthetjük. Mivel télen már négy óra környékén sötétedik, így arra sem kell sokáig várni, ha téli naplementés képeket szeretnénk. Ilyenkor romantikusak az esti séták is a hangulatosan kivilágított kis utcácskákon. Gyönyörű képek készülhetnek a lámpák narancsos fényével beborított utcákon, ahogy a macskaköves úton kéz a kézben sétálgat az ifjú pár. Ha pedig van olyan szerencsénk, hogy az idilli félhomályban még a hó is csatlakozik, akkor ezek a képkockák a fotóalbum legszebb képei  közé tartozhatnak.

Ha a téli esküvői fotókat nem kint a természetben, vagy az városban készítik, akkor egy berendezett havas tornácon, mely  lámpásokkal, fenyőágakkal és piros bogyókkal van díszítve, igazán otthonos hangulatú képeket lehet készíteni.

Ha télről van szó, akkor az év legszebb ünnepét, a karácsonyt is érdemes belevonni a fotósorozatba. Az ünnep már magában is egy bensőséges hangulatot hordoz. Ha az ifjú pár a kandallóval a háttérben, vagy egy szépen feldíszített karácsonyfa mellett hangulatos gyertyafényben egymás karjába bújva pózol az esküvői fotókon, az nem csak a romantikus hangulatot idézi, hanem családias, bennsőséges légkört sugall, és az egymáshoz tartozást jelzi. Ha már karácsonyi témáról van szó, akkor nem maradhat el a fagyöngy alatti csók megörökítése sem.

Esküvőből nincsen sok az életben. Ha már egyszer rákerül a sor, akkor azt érdemes valamilyen szinten egyedivé tenni, hogy kitűnjön a hagyományos, megszokott esküvők közül. Ezt elérhetjük azzal is, ha az esküvőt télen tartjuk. Azzal nem sokan büszkélkedhetnek, hogy az esküvői fotóik csillogó, havas tájakon, romantikus téli utcákon, vagy épp karácsonyi hangulatban, üvegdíszekkel, fenyőágakkal és fagyöngygyel a háttérben készültek. Akik télen készítik az esküvői fotókat, azok biztosan egy különleges élménnyel és mesebeli képekkel gazdagodhatnak.