Esküvői fotózás Dunaújváros

  Egy esküvő rengeteg előkészülettel jár, de ezt igazán csak az értheti meg, aki keresztülment már ezeken, vagy esetleg éppen benne van a közepében.

Egy esemény megszervezése sohasem kis feladat, pláne, ha a saját esküvőnkről beszélünk. Rengeteg odafigyelés és türelem kell hozzá, hogy minden úgy alakulhasson, ahogy mi azt szeretnénk. Persze, akkor sincs probléma, ha a dolgok néha más vágányra csúsznak, béküljünk ki annyival, hogy ennek így kellett lennie.

Az esküvő egyik legizgalmasabb része, az nem más, mint a fotózás. Véleményem szerint mindenképp javasolt, ugyanis, ha már rengeteg pénz elmegy a ceremóniára, pont ne abból sajnáljunk, ami a későbbiekben remek emlékül szolgál majd. Egy igényes fotósorozat felbecsülhetetlen, és úgy gondolom nem csak számomra, másoknak is.

Különböző stílus és tematika szerint választhatunk. Itt fontos szerintem, hogy mindenki vigye bele a saját stílusát. Az egyik legjobb, és napjainkban legdivatosabb kategória talán a vicces fotók. Nem hiába hiszen elképesztően hangulatos és ötletes eredményeket érhetünk el ezzel. Különböző eszközöket vásárolhatunk, akár üzletekben, akár online a fotózáshoz, hogy érdekesebbé, és poénosabbá tegyük. Ilyen lehet például az óriás színes felfújható mikrofon, a fotósarok kellékek, mint a műbajusz, szemüveg, kalap egy pálcikával a végén, amivel odatarthatjuk az arcunk elé. Vásárolhatunk azonban talp matricákat, amivel szintén nagyon ötletes képet lehet készíteni ha valami jó helyszínt kiválasztunk hozzá. A kellékek tárháza végtelen, tényleg. Annyi, de annyi minden van, hogy akárki ki tudja elégíteni elképzeléseit. Itt a lényeg a kreativitás, de akkor nincs gond, ha ez nem az erősségünk, hiszen online a weboldalokon, blogokon rengeteget inspirálódhatunk kedvünk szerint. Ajánlom is, hogy nézegessünk ötleteket, hiszen ebből hátrányunk nem származik. Nem feltétlen kell egy az egyben lemásolni egy másik képet, gyűjtögethetünk tippeket és összegyúrhatjuk saját magunknak.

Egy pár jó tanácsot közölnék azonban a fotós választásához. Első körben döntsük el, mennyire szeretnénk profit, ez alapján tudunk csak megfelelően választani, hiszen természetesen az árak is eltérőek lehetnek. A második fontos tényező, hogy mindenképpen kérjünk referencia munkát, hiszen ebből tudhatjuk igazán, hogy milyen is az a munka, amit nyújtani tud nekünk. Mindenképpen egyeztessünk le vele minden fontos információt. Ilyen lehet például, hogy meddig maradjon, melyek azok a részek az eseményen, amiről több szögben is szeretnénk fotókat, tisztázzuk hány darab felvételt kell csinálnia, és természetesen legyen benne az árban, amit elkér az is, hogy egy megbeszélt darabszámot retusálva kapunk meg. Ezen felül persze ragaszkodjunk a nyers fotókhoz is, biztos ami biztos alapon. Az egyik legfontosabb pedig az, hogy egy határidőt egyeztessünk emberünkkel, hogy mégis tudjon ő is és persze mi is igazodni valamihez. Minden foglaljunk szerződésbe, és fizetni is akkor érdemes, ha már kézhez kaptunk minden megbeszéltet. Ha ezeket betartjuk nem érhet minket csalódás.

És ha helyszínválasztás, lássuk Dunaújvárost. Én hűen tartom magam ahhoz a hithez, hogy egy igazán jó fotós, a legrosszabb helyszínből is kihozza a legjobbat. Számomra nem elég, ha egy fotós tudja használni a fényképezőgépét, hiszen ennyi erővel valljuk be, bárki foglalkozhatna ezzel. Számomra egy igazán profi fotós egyben egy művész is, aki belelátja egyes helyszínekbe azt a pluszt, amitől jó lesz a fotó. És habár valóban fontos a helyszín, a szakember meglátása mégis előrébb való. Dunaújváros gyönyörű hely. Rengeteg megfelelő helyszínt biztosít azoknak, akik erre készülnek. Nézzünk is párat, ami véleményem szerint a legjobb választás lehet. Petőfi liget, a színház mögött elterülő zöld terület rendkívül szép környezet tud lenni, amit a középen elterülő pavilon csak még harmonikusabbá tesz. Érdemes nem elfeledkeznünk a lépcsőn lefele elhelyezkedő híres szobor párosról, Bartók Béláról és Kodály Zoltánról sem. A hagyományos helyszín kedvelőinek tökéletes választás lehet. Szalki-sziget, elhelyezkedése miatt rengeteg lehetőséget rejt magában egy baráti összejöveteltől akár egy rendezvény vagy fesztivál lebonyolításáig. A szabad strand természetes vízfelülete tökéletes háttér lehet minden olyan párnak, akik vízparti fotósorozatra vágynak. Itt aztán be lehet vetni pluszba pár pofás kis lufit is, esetleg egyéb kiegészítőket. Duna – part, hatalmas ápolt park, padokkal berendezett sétány és a Dunaújváros jelképévé vált szoborpark. Örökzöld növényzete miatt bármelyik hónapra tervezhető a fotózás, mert biztosítani fogja az élettel teli hátteret. Ha már ott jártok, érdemes kihasználni a Rómeó és Júlia szoborban rejlő lehetőségeket is.

  Számtalan lehetőség rejlik ebben a kis városkában, a lényeg, hogy járjunk nyitott szemmel, és vegyük figyelembe azt is, amire amúgy nem figyelnénk fel. A kreativitás nagyon fontos egy ilyen fotózásnál. A lényeg persze, hogy érezzük magunkat a lehető legjobban. Dunaújvárosban rengeteg tehetséges fotós van, válasszuk a számunkra legmegfelelőbbet.