Kép forrás: dunaujvaros.hu

Kint a szabad ég alatt a friss levegőjű természetben a Petőfi liget szépsége és nyugodtsága, ez a színház mögött elterülő zöld terület rendkívül meghitt környezet tud lenni egy esküvői fotózáshoz.

A liget közepén elhelyezkedő felül fedett, de nyitott pavilon még kellemesebbé és változatosabbá, érdekesebbé teszi ezt a helyet. Szép szabályosan ültetett virágai, a sorban ágaskodó fák árnyéka és a lombkoronákon átszűrődő napfény játéka csodálatos megvilágítást kínál egy-egy szép fotó elkészítéséhez.

 Nem szabad megfeledkezni a szabályos utakat végigjárva, a lépcsőn lefele igyekvő híres szobor párosról, Bartók Béláról és Kodály Zoltánról sem. Hiszen, ha valaki szereti a komoly zenét, de ha nem akkor is, elmondhatja magáról, hogy együtt fotózkodott az esküvőjén kis országunk két kiemelkedő zeneszerzőjével. 

Kép forrás: szalkisziget.hu

A Szalki-sziget, elhelyezkedése miatt rengeteg lehetőséget rejt magában egy jó fotósorozathoz.

Nem mellesleg jegyezném meg, hogy a közvetlen közelében lévő kemping nagyszerű helyszíne lehet akár egy legény- illetve egy leánybúcsúnak egyaránt.  A szabadstrand természetesen csillogó vízfelülete és a napfény szivárványos játéka a lágyan fodrozódó hullámokon tökéletes háttér lehet egy profi esküvői fotós kezében elkattintott fényképezőgép közreműködésével.

Kép forrás: dunaujvaros.hu

Természetesen vízparti városról lévén szó, a Duna melletti partszakaszokon a hatalmas ápolt parkok, a padokkal sűrített rendezett sétány és a Dunaújváros jelképévé vált szoborpark egyaránt kitűnő lehetőséget kínálnak a romantikus és hangulatos fényképek készítéséhez.

Örökzöld növényzete miatt bármelyik hónapban is tartják az esküvőt, biztosítani fogja a színes, igazi élettel teli hátteret a fantasztikus fényképek elkészítéséhez. A romantikusabb egyéniségű pároknak kifejezetten ajánljuk ezt a helyszínt. 

Amennyiben itt készülnek majd a nagy nap fotói, akkor mindenképpen érdemes kihasználni a Rómeó és Júlia szobor kínálta egyedi és megismételhetetlen izgalmat, amely a története által jelképezett összetartozás élményét jelenítheti meg egy megörökített esküvői fotó alkalmával. Az őszinte, tiszta szerelem és a kreativitás kitűnő összhangját eleveníthetik meg, egy ezen a helyen lencsevégre elkapott esküvői fotóval.

A Dunapart mind egészen Dunaföldvár, vagy ellentétes irányban Rácalmás felé is több szakaszon csodálatos természeti helyszínt kínál egy kellemes hangulatú esküvői fotózás hátteréhez. Azt hozzá kell tenni, hogy gyalogosan ez igen nagy távolságot fog át, így mielőtt itt választanának helyszínt, előtte érdemes egy nagy sétát tenni és feltérképezni a területet.

Kép forrás: dka.oszk.hu

Ha a jegyespár nem ragaszkodik kifejezetten a Dunaújvárosban történő fotózáshoz, akkor maximum húsz percnyi autózással eljuthatnak több kellemes hátteret nyújtó, lehetséges esküvői fotós helyszínhez.

Ez körülbelül annyi utazást vesz igénybe, mintha a város egyik feléből átautóznának a másik oldalára. A Dunaföldvári vár történelmi helyszínként kínál szép hátteret egy fotózáshoz. A rácalmási kúria nem csak csodálatos helyszín, gyönyörű parkjával és oszlopos épületeivel, de egy komplett esküvő lebonyolítására is kiválóan alkalmas, mindössze negyedóra autózásra Dunaújvárostól.

Kép forrás: seregelyes.hu

A seregélyesi Zichy-Hadik kastély egészen káprázatos fotók elkészítésére nyújt lehetőséget.

Ehhez valamivel többet kell autózni Dunaújvárosból, nagyságrendileg 30-35 percet vesz igénybe az oda út. Akik igazán szép és meghitt környezetben, csodálatos, ápolt parkban, egy klasszicista tervezésű kastély előtt tudnák elképzelni a legszebb szabadtéri akár kreatív vagy spontán esküvői fotóikat, nekik kifejezetten megéri átautózni ide, erre a múltbéli hangulatot idéző helyszínre.

Kép forrás: femina.hu

Martonvásári Park Természetvédelmi területe

Még egy helyszínt mindenképpen meg kell említeni, ami bár majdnem egy órás autóút ellenében érhető csak el Dunaújvárosból, de a látvány és a lehetőségek, amelyeket a martonvásári Park Természetvédelmi területe kínál, amely méltán hazánk egyik, ha nem a leggyönyörűbb kastélyparkja, azt még szavakkal is nehéz kifejezni. A tiszta vizű László patak, amely körül a park és a kastély elhelyezkedik, valamint a kastély bejárata előtti szökőkút egészen lenyűgöző látványt kínál.

A tavon napsütéses időben akár csónakázni is lehet, amely még jobban kiszélesíti egy esküvői fotózás lehetőségit. Egy kis híd vezet át a tavon, amely több romantikus fénykép elkészítését is magában foglalja. A csodálatos és egyedi fák pedig árnyjátékukkal és hatalmas lombkoronáikkal varázslatos hátteret kínálnak egy ihletett, érzelmekkel teli fényképsorozat elkészítéséhez. 

Dunaújváros és közeli környéke, a régi még megmaradt szocreál emlékidőkből visszaköszönve csábítja különböző csodálatos és színes helyszínekkel a jegyes párokat, hogy elkészítsék életük egyik legszebb napján azokat a fotókat, amelyeket örök emlékként életük végéig mosolyt csalnak majd arcukra, mikor felidézik a nagy nap pillanatait.

Reméljük segíteni tudtunk megtalálni azt a helyszínt, amely leginkább illik az egyéniségükhöz és a stílusukhoz, hogy az esküvői fotókon a legszebb háttér emelje ki az önök boldogságát, amelyet ezen a napon megélnek és végigkíséri közös útjukat.