Esküvői fotózás árak Szombathely

  Minden ember életében a legfontosabb esemény a házasságkötés. Ez az a fordulópont az életben, ami örökké emlékezetes marad mindenki számára.

Rengeteg vagyunk úgy, hogy egészen kislány korunk óta álmodozunk, ábrándozunk a nagy napról, hogy hogyan és miként szeretnénk azt majd tökéletessé tenni. Amikor eljön a várakozás ideje, a készülődés, akkor fogjuk fel igazán, mekkora is ez az esemény valójában. Rengeteg dologgal kell szembenézni, rengeteg dolgot kell megszervezni.

Ami véleményem szerint az egyik legfontosabb lehet, az a megfelelő megörökítése a nagy napnak. Ehhez pedig szükségünk lesz a legjobb énünkre és persze egy kiváló fotósra. Sokan úgy gondolják, hogy felesleges kifizetni egy profi ember árát, mert erre a feladatra bárki képes, azonban ezt cáfolnám. Persze egy szóval sem mondom, hogy nem lehet az ismerősi körünkben olyan, akinek van érzéke a kép készítéséhez, de akkor sem hasonlíthatóak össze egy profival. És, hogy mitől profi egy profi? Egyrészt a megszerzett tapasztalattól, mert már volt rá lehetősége, hogy megtanulja, mi az, ami jól tud mutatni, és mi az, ami pocsékul. Másrészt ismeri, és érti a saját gépét, ez pedig roppant nagy előny. Harmadrészt pedig rendelkezik azzal a plusszal, hogy egy rossz helyszínen is észreveszi azt, ami jól tud mutatni, megfelelően tud játszani a fényviszonyokkal. Hiába tűnik ez gyerekjátéknak, közel sem az. Fotózni mindenki tud, ez így igaz, de alkotni egy fotózás alkalmával csak a profik képesek. Ne sajnáljuk rá hát a pénzt, hiszen ez a nap egyszer jön el az életünkben, egyszer leszünk a gyönyörű ruhánkban, egyszer veszik kézbe a profik a sminkünket és hajunkat. Ez a nap nem visszahozható, így nem érdemesebb egy hozzáértő emberre bízni az emlékeinket? Dehogynem. Ezek egész életünkben elkísérnek majd minket. Ezt nézegetjük az évfordulóink alkalmával, ezt mutogatjuk az ismerősöknek, barátoknak és persze nem utolsó sorban az unokáinknak is.

Azonban nagyon oda kell figyelni arra is, hogy ki az, akit alkalmazunk. Gyanús lehet, ha nincs megfelelő felszerelése emberünknek, vagy ha túl olcsón dolgozik. Árulkodó lehet a sok szabad időpont is, hiszen nem nehéz ebből következtetni, hogy nem sokan alkalmazzák, is valószínűleg okkal. Persze itt most nem a pályakezdő egyénekre gondolok, mert ők először nyilvánvalóan olcsóbban dolgoznak, és egyébként köztük is lehet találni roppant tehetségeseket. Érdemes interneten felkeresni a legszimpatikusabb fotósokat, és egy időpontot kérni az egyeztetésre. Nem kell rögtön igent mondani, először is nézzük meg a referencia munkájukat. A jó fotósok mindig rendelkeznek ilyennel! Kérjünk árajánlatot, aludjunk rá nyugodtan egyet, és a számunka legmegfelelőbbet keressük meg újra. Mindenképp beszéljük át, hogy mi tartozik az árba, hiszen sok fotósnál különféle csomagok vannak. Ami nagyon fontos lehet, hogy az ár mindenképp tartalmazzon egy megbeszélt darab alapján retusált fotókat is. Ez mellett, persze tartsunk igényt a nyers anyagra is, hiszen ki tudja, milyen kincseket találhatunk benne. Fontos még azonban, hogy egy határidőt is beszéljünk meg, amihez mi is, és a szakember is tud alkalmazkodni. Sok ember számára ez alapvető lehet, de egy dresszkódot is adhatunk meg, hiszen nem egyszer találkoztam már olyan helyzettel egy esküvőn, hogy a fotós nem éppen olyan megjelenést tanúsított, ami az eseményhez megfelelő lett volna.

Ahogy az előbb említettem, ha felkeressük a fotósok weboldalait, különféle csomagokat találhatunk az esküvőre. Általában van egy alap csomag, egy középső és egy plusz. Minden csomagban megtalálható meghatározott időre szóló rendelkezésre állás, általában kreatív fotózás, meghatározott darab szerkesztett kép, általában papírképek, és a nyers képek pendriveon. Ezen felül a legtöbb embernél van lehetőségünk személyre szabott ajánlatot kérni, ami általában annyit takar, hogy elmondjuk, mi az, amit szeretnénk, tegyük fel x óra jelenlét, x retusált fotó, igazából bármi, és a szakember készít nekünk egy általa meghatározott árajánlatot, amivel vagy élünk, vagy nem. Az esetek többségében sikerül a két félnek megegyeznie, ezért, ha sokalljuk, nyugodtan próbáljuk meg lejjebb alkudni az árat. Mivel nem mondhatni olcsónak ezeket a fotózásokat, ezért véleményem szerint tényleg érdemes megválogatni azt, hogy kit is alkalmazunk erre a feladatra. Az árak emberenként természetesen eltérhetőek lehetnek, egészen százezer forinttól fél millióig, vagy még tovább is terjedhet. Mindenkinek a szíve joga, hogy mennyi az amennyit még szívesen rááldoz egy ilyen tevékenységre.

  Egy biztos, az esküvővel kapcsolatos dolgokat nem mondhatjuk olcsónak, nekünk kell eldönteni, hogy számunkra mi az ami megéri. Akárhogy is döntünk, semmiképp se bánjuk meg azt később. Egy szép emlék bármit megér, főleg majd a későbbiekben, ez az, ami biztos.