A kámoni arborétum hatalmas területe, csodálatos növényvilága, az évszakok váltakozása során is mindig lenyűgöző látványt kínálnak. Színesen pompázó virágaival, mini vízeséseivel, a csordogáló patak kristálytiszta vizével, az út mellett sorakozó magas fáival és a romantikusan kanyargó útjaival még jobban elvarázsolja a szerelmespárokat egy kellemes esküvői fotózás alatt, ezzel is biztosítva az érzelmek megjelenítését a fényképeken. Ha esetleg májusi időpontra esik az esküvő, akkor szinte kihagyhatatlan helyszín az arborétum, hiszen ilyenkor kezdenek virágozni a Rhododendronok, amely egészen lenyűgöző látványt és hátteret nyújt a fotózáshoz.

A városi helyszín után tekintsük át, milyen ár fekvéssel dolgoznak a szombathelyi esküvői fotósok. Több befolyásoló tényező is lehet az árak változásánál. Természetesen minden fényképész más ár fekvéssel dolgozik, különböző szolgáltatásokat variálva. Az első szempont mindig az esküvő időpontja. Főszezonban mindig drágábban dolgozik egy profi fotós, és arra is érdemes odafigyelni, hogy időben le kell foglalni az időpontot a fotózásra. Elő- vagy utószezonban könnyebben találnak még szabad időpontot, de azért sosem árt minél előbb biztosra menni és lefoglalni a kiszemelt fényképészt.

Vannak, akik csomagajánlatokkal dolgoznak, vannak, akik óradíjjal vagy rendelkezésre állási idő alapján nyújtanak szolgáltatást.

Más fotósoknál lehetőség nyílik arra is, hogy kiválasszák, mely szertartást vagy eseményt szeretnék megörökíteni. Ez költséghatékonyabb megoldás, és megadja a választás lehetőségét, ha nem az egész esküvőről szeretnének fényképeket. 

A rendelkezésre állás időtartamától függően, 2-3 órás munkára már 50-60 ezer forinttól találhatnak esküvői fényképészt. Egy ilyen kis csomagban általában egy szertartás fotózása, egy fotósorozat, néhány csoportkép, és két-háromszáz fotó készítése tartozik bele, amit adathordozón kapnak meg. A fotókból megegyezés alapján kapnak néhány darabot előhívott formában is. Ahogy a rendelkezésre állás időtartama növekszik, azzal arányosan az ár is emelkedik és a szolgáltatások is bővülnek.

Egy 4-6 órás fotócsomagba több szertartás megörökítése, már az előkészületek pillanatai, a csoportképek több helyszínen, ha úgy alakul, és természetesen sokkal több fénykép tartozik bele. Egy ilyen csomagot legkevesebb 70-80 ezer forinttól rendelhetnek meg. Ez még bővülhet a vacsora idejével valamint a lakodalom forgatagának és vidám, táncos mulatós hangulatának a megörökítésével egyaránt. Természetesen a képek darabszáma itt is egyenesen arányosan nő az időtartam növekedésével együtt. Erre a csomagra már százezer forint alatt semmiképpen se számoljanak. Ezekben a csomagárakban a kiszállási díj általában bele van kalkulálva, de ezt fontos mindig leegyeztetni a fotóssal. Ezek az árak tájékoztató jelleggel bírnak, fotóstól, időponttól és a szolgáltatások megrendelésétől függően eltérőek lehetnek.

Nagyságrendileg százezer forinttól minden bizonnyal találnak esküvői fotóst Szombathelyen, de akik nagyon extra szolgáltatásokat is szeretnének, akár a félmillió forintot is meghaladhatja egy komplex esküvői fotószolgáltatási csomag. 

Az óradíjakkal dolgozó esküvői fotósok általában megszabnak egy minimum időtartamot, amennyi időt alatt nem éri meg nekik elvállalni egy esküvő fotózását. Ez az időtartam átlagosan hat órát foglal magában. Ebbe az időtartamba sok minden belefér, de nem minden esetben elég egy komplett esküvő megörökítésére. Természetesen arra mindig van lehetőség előzetes egyeztetés alapján, hogy az időtartam hosszabb legyen. Arról is érdemes tájékozódni, hogy milyen felszereléssel dolgozik a kiválasztott fényképész, és az óradíjában milyen szolgáltatásokat vállal a megállapodott rendelkezésre álló időtartama alatt. Az óradíjak meghatározásánál is ugyanúgy, mint a csomagoknál, elsősorban az időpont függvényében változhatnak az árak.

Átlagosan 23 ezer forinttól egészen 40 ezer forintig terjedhetnek az esküvői fotósok óradíjai Szombathelyen.

Ezeken kívül természetesen olyan lehetőség is akad, amikor a kiválasztott fotóssal egyeztetve egy egyedi árajánlatot kérnek, annak függvényében, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnének megrendelni. Ezeknél a lehetőségeknél csakis a jegyespár esküvői költségvetése szabhat határokat. 

Szombathely kitűnő adottságainak és profi fotósainak köszönhetően, kiváló lehetőség nyújt az itt élő szerelmeseknek, hogy amikor elhatározzák, hogy hivatalosan is összekötik életüket és kimondják egymásnak a boldogító igent, ezt a csodálatos ünnepet fantasztikus fotókkal tegyék örökre emlékezetessé.

Előre is sok boldogságot és sok szép fotós emléket kívánunk minden jegyespárnak.