Esküvői fotós és videós egyben

   Mindenkinek roppant fontos és utánozhatatlan eseménynek számít az esküvője. Évekkel a nagy nap előtt kezdünk el készülni rá, és mindenképpen ragyogni szeretnénk. Azonban egy fontos érdekeltsége lehet még, ennek a napnak a megörökítése.

Bizonyára, aki részese jelenleg az esküvője megszervezésének, vagy netalántán hamarosan részese lehet, az biztosan nagyjából képben van annyira a témával, hogy egyáltalán nem mondható ez egyszerű feladatnak. Nem kell ezen meglepődni, hiszen nem hiába foglalkoznak erre a célra kimondottan esküvő szervezők. Alapból is nagy feladat kiszűrni a vendéglistát, megfelelő szolgáltatót találni, aki elkészíti a meghívókat, aztán ugyebár évekkel előre kell gondolkodnunk, ha mindenből a legjobbat, vagy legalább jónak mondhatót szeretnénk. Mivel egyre elterjedtebb a piac ezen a téren, ezért a menyasszonyok minél előbb, jó bő egy évvel előtte lefoglalják a számukra legjobbnak ítélt embereket. Ezt természetesen rengeteg utána járás, véleménykutatás előzi meg, ezeknek köszönhetően már rengeteg esküvői fórummal is találkozhatunk, ahol leendő feleségek beszélik meg egymás között a véleményüket. Ennek van jó, és rossz oldala egyaránt. Számunka általában inkább az előző, hiszen már meglévő esküvők tapasztalataiból meríthetünk ihletet, tanulhatunk más hibájából, ami egy rossz választás miatt következett be. A szolgáltatóknál már érdekesebb a helyzet, hiszen, ha valaki nagyon jól teljesített egy adott esküvőn, akkor biztosan hatalmas népszerűségnek örvendhet, és nem igazán fog munka hiányban szenvedni, azonban ha a másik oldalt nézzük, és valaki, csak egyszer is hibázott, nyilván olyan dologban, ami azért nem elhanyagolható, akkor őt nagyon könnyen száműzhetik erről a terepről.

Mivel legjobb esetben mindenkinek egyszer adódik alkalma a házasságkötésre, értelemszerűen nem fogja be kockáztatni azzal, akivel valaki már felsült. Számtalan szolgáltatóra szükségünk lehet a nagy eseményen. Többek között dekoratőrre, aki elkészíti álmaink díszletét, vőfélyre vagy esetleg ceremóniamesterre, ugye ez attól függ, hogy inkább hagyományos vagy modernebb lesz a tematika. Kelleni fog egy zenekar, vagy egy Dj, ami talán az egyik legnehezebb választás lehet, hiszen rajtuk bukik vagy múlik igazán a násznép hangulata. Ami sok embernek okoz még fejfájást a szolgáltatókkal kapcsolatban, hogy kell-e videós és fotós is? Véleményem szerint, a legjobb, ha mindkét féle módon van alkalmunk megörökíteni az eseményt. Nyilván ez személy, és pénztárca függő, de ha van rá lehetőségünk, nem győzöm hangsúlyozni mennyire fontos ez. Ha ennyit készültünk a várva várt napra, nem szeretnénk vissza nézni mondjuk egy borús délutánon? Esetleg a nagyon sokadik házassági évfordulónkon? Nem lenne szuper ezt megmutatni az unokáknak? Dehogynem!

Sokaknak ezzel kapcsolatban nagy problémát szokott okozni, hogy mivel így is rengeteg emberrel kerülnek kapcsolatba, kontaktba, rengeteg találkozóra és megbeszélésre járnak, hogy sikeresen megegyezhessenek a szolgáltatókkal, így inkább elengedik a videóst vagy a fotóst. Legrosszabb esetben mindkettőt. Azonban, ma már nagyon fejlett a technológia, ezért több olyan szakembert is találhatunk aki, a kettőt elvégzi egyben. Így nincs szükség mindkét fél felkutatására, hiszen elég, ha egy emberrel megegyezünk, elég plusz egy fővel tartani a kapcsolatot. Akinek ez lehetett az egyik indok a nemleges válaszra, annak ez a probléma szerintem ezzel meglehetősen megoldódott.

Ne gondoljuk, hogy egy ember nem képes rá. Ahogy már említettem, roppant fejlett a technológia, rengeteg kisegítő eszköz áll a rendelkezésünkre e téren. Hallottunk már az úgy nevezett drónokról? Ezek a kis szerkezetek képesek a saját súlyukon kívül, akár tíz kilót is felemelni a magasba. Általában pont ilyen dolgokra használják őket, mint például légi felvételek rögzítése. Tökéletes eszköz lehet például erre a célra is.

Gondosan válasszuk meg azonban szakemberünket, hiszen rengeteg önjelölt fotóssal és videóssal találkozhatunk. Egy profi embernek biztosan lesz referencia munkája, amit átlapozhatunk, és lapozzunk is, hogy láthassuk mi az, amit nyújtani tud. Ha olyan embert alkalmaznánk szívesen, aki egyben elvégzi a fotós és videós munkálatokat is, abban az esetben, érdemes tájékozódni a videók milyenségéről is. Ennek talán annyi hátránya lehet, hogy egy kicsivel hosszabb határidővel számolhatunk, de a jó oldala, hogy nem két helyről kell várakozni. Mindenképpen beszéljünk meg ennek ellenére egy dátumot, amihez emberünknek tartania kell magát, és amivel mi is számolhatunk. Szerződésbe mindenképpen foglaljunk bele minden lényeges dolgot, mint például a kifizetés határideje.

  Mindenkinek szíve joga a választás, illetve, hogy melyek azok a szolgáltatások, amire igényt tart, de ha valaki, kihagyja ezeket a dolgokat élete legszebb napjából, érdemes azzal számolni, hogy ezt már nem hozhatja vissza. Véleményem szerint az esküvői forgatag legfontosabb része, hiszen sokkal több értelme van, mint mondjuk egy méregdrága tortának, vagy egy megvásárolt menyasszonyi ruhának, amit soha többet nem tudunk használni már.