A nagy nap, a legtöbb ember számára nem jelent mást, mint a házasságkötést. Rengeteget készülünk erre a pillanatra, és azt hiszem, egyet érthetünk abban, hogy bármit megtennénk, hogy örökre emlékezetes maradhasson.

Ha egy menyasszony a kezébe veszi az esküvő megszervezését, akkor bizony nem kis fába vágta a fejszét, sőt mondhatjuk, hogy eléggé nagyba. Ehhez úgy gondolom, kell némi elhivatottság, és kreativitás, hiszen ezt másképp nem lehet megvalósítani. Ami hasznos társunk lehet, ha ezek közé a nők közé tartozunk, az egy jó vastag és átlátható jegyzetfüzet, ahova felírhatunk minden gondolatunkat, teendőnket, feladatunkat, időpontunkat. A szolgáltatók felkeresése és a velük való egyeztetés jelenti általánosságban a legnagyobb problémát. Ezek azok az emberek, akiken bukik és múlik az esemény tökéletessége. Ha azt szeretnénk, hogy minden simán mehessen, szükségünk lesz egy megfelelő dekoratőrre, aki megvalósítja az álmaink díszletét, egy olyan helyszínre, ami lehetővé teszi egy éjszakára a saját tündérmesénket, egy profi ceremóniamesterre, esetleg vőfélyre, aki szórakozatja a násznépet, egy olyan Dj-re vagy zenekarra, aki felpörgeti maximálisra a bulit, megfelelő személyzetre a zavartalan vacsorához, egy ügyes kezű sminkesre és fodrászra, aki mesebelivé varázsol, és nem utolsó sorban fotósra és ha igény van rá, videóra is.

Az utolsó mondat nem volt véletlen, ugyanis, sokan úgy gondolják, hogy nincs szükségük videósra. Szerintem ez egy roppant rossz megközelítése a dolognak, hiszen annyira modern világban élünk, hogy igenis készüljön egy felvétel az egyetlen, és megismételhetetlen napunkról. Sokakban megmaradt egy régi rossz emlék ezzel a témával kapcsolatban, hiszen anno teljesen mást foglalt magába az a fogalom, hogy esküvői videó. Általában az emberek által megítélt, legrosszabb pillanatban sikerült őket lencsevégre kapni, ami sokakban mély nyomot hagyott. Nem hiába, ha napjainkban nehezen mondanak rá igent az ifjú párok. Próbálok azonban mindenkit arra sarkallni, hogy mennyire jó dolog ez, hiszen tényleg az. Gondoljunk csak bele, mennyire jó érzés lesz ez majd évek múlva, sok-sok év múlva, egy esős délutánon, a kanapén ülve, elővenni, és újra átélni az egészet. Talán elcsépeltnek tűnhet, de gondoljunk az unokáinkra, szerintem mi is szívesen néztük volna meg a nagyszüleink nagy napját. A fotók is remek lehetőségek, sőt kifejezetten kötelezőnek tartom őket, mert, ha az ember éveket készül, hogy minden tökéletes lehessen, akkor pont ne arra sajnálja a pénzt, hogy mindezt kellő módon megörökítse. Nem elég, ha ez a nap csak az emlékezetünkben él, éljen egy külön cd-n és éljen egy külön albumban.

Sokan attól ódzkodnak, hogy mivel így is rengeteg szolgáltatóval kell felvenni a kapcsolatot, akikkel egyezkedni kell, időpontot egyeztetni, találkozni, átgondolni, megállapodni, ezért úgy gondolkodnak a dologgal kapcsolatban, hogy a videós talán elhanyagolható. Nem hiába, hiszen ahogy az elején is említettem, ez közel sem leányálom, sokan éppen ezért döntenek az esküvőszervező mellett. Azonban tudok erre, egy tökéletes megoldást. Több olyan szolgáltató létezik ebben a témában, akik együtt dolgoznak. Vannak olyanok, akik habár egyedül, de mindkét részét vállalják a feladatnak. Mindkettő remek alternatíva lehet, hiszen két legyet üthetünk egy csapásra. Nincs további teendőnk ezzel, mint egyszer megegyezni, akkor azonban a videóban és fotókban is egyaránt.

Ha felvetődik a kérdés, hogy egy ember, hogyan képes egyszerre két dolgot végezni, arra annyit mondhatok csak, hogy modern technológia. Mivel brutális jó eszközök léteznek már arra, hogy mindez megvalósítható legyen, egy percig se gondoljunk arra, hogy nem a maximális munkára számíthatunk. Találkozhatunk manapság a drónoktól elkezdve a csúcskategóriás állványokon át mindennel, ami éppen esedékes lehet a témával kapcsolatban. Ezek az emberek hatalmas tapasztalattal rendelkező, biztosra ígérhetik a legjobbat, amit nyújthatnak. Ha pedig azokat az embereket nézzük, akik együttes erővel, összeállva dolgoznak, ők is hatalmas előnyben lehetnek, azokkal szemben, akik még életükben nem találkoztak. Sokszor hallottam már sajnos esküvők alkalmával, hogy mennyire nem volt együttműködő a fotós és a videós. Ez azért nem olyan jó dolog, mert egy fontosabb pillanatban sokszor akár azonos szögből végezhetik munkájukat. Ez egy összeszokott duóban nem okozhat problémát, mert kellőképpen profin kezelve az ilyen dolgokat, nem akad efféle nézeteltérés. Nem mellesleg, általánosságban, árban is kedvezőbb, mint, ha külön-külön kérnénk fel ezeket a szakembereket.

  Mindenkinek a saját esküvője, így ezáltal a saját döntése is, hogy hogyan és miként választ ezzel a témával kapcsolatban, azonban érdemes lehet különböző portálokon, oldalakon további véleményeket olvasni ezzel kapcsolatban, hogy tisztán láthassunk, és megfelelően dönthessünk. Minden esetre mindkét szakember ajánlott, hiszen az emlék az egyetlen olyan dolog, ami később is megfizethetetlen marad majd számunkra.