Rengeteg nagy mérföldkő létezik életünkben, mint a középiskola, a ballagás, a tizennyolcadik születésnap, vagy nem utolsó sorban az esküvő.

Az utóbbi talán egyike a legfontosabbaknak, hiszen ez az az esemény, ami teljesében megváltoztatja egész eddigi életünket. Nem hiába fontos ez mindenkinek. Nem kis dolog ennek megszervezése, hiszen mindenki a tökéleteset akarja. Tökéletes dekorációt, tökéletes szolgáltatókat, tökéletes helyszínt, és nem utolsó sorban tökéletes fotókat.

Ha a fotók és fotózás világában egy kicsit jobban belemélyedünk, láthatjuk, hogy ennek mennyi szintje is van. Foglalkozhatunk természetbeli képekkel, portékkal, személyekkel, tárgyakkal, pillanatokkal vagy esetleg esküvőkkel. Egy közös azonban, az pedig az, hogy mindegyikben van egy aktuális trend. Ezt a trendet általában olyan emberek és körülmények alkotják, akik saját kreativitásukon túl szárnyalva, kitalálnak, létrehoznak valami újat, valami mást. Legyen ez egy vicces beállás, egy kiegészítésként szolgáló eszköz, vagy egy jól bevált helyszín. Nézzük is az aktuális divatot ennél a témakörnél egy kicsit közelebbről.

Napjainkban, ha valaki megálmodik valamit, azt nagy valószínűséggel létre is tudja hozni. Rengeteg eszköz szolgál segítségül, és ami még nincs, azt is meg lehet valósítani. Ami mostanában nagy trendi lehet, az például a lufik. Nem hiába, hiszen annyira jól tud mutatni egy ilyen életre szóló emlékben, hogy az ember nem is gondolná. Több fajtája is létezik, lehet ez teljesen hagyományos, ami egy olyan fotón remek lehet, aminek maga a tematikája is rendhagyó, vagy lehet akár vicces is. Mindenféle lufit meg tudunk már vásárolni, akár számot jelzőt, vagy alakzatot formázót. Találhatunk a piacon azonban kifejezetten ilyen célra létrehozottat is, friss házasok felirattal, vagy jegyűrűvel, minden olyan célzással, ami ezekre a képekre tökéletes lehet. Ha nem tudjuk elképzelni, hogy is nézhet ki ez jól egy emléken, akkor sincs szerencsére baj, hiszen rengeteg inspiráló oldalt hoztak létre, erre a célra.

Az interneten mindent megtalálhatunk, és ez hatalmas segítség bármit is nézünk. Különböző esküvői oldalakon találhatunk mintaképeket, hogy sikeresen láthassuk magunk előtt, hogy is nézhet ez ki valójában. Persze a legjobb mégis talán az, ha ezt a mi fejünk, a mi gondolataink alakítják ki, hiszen így lehet a legeredetibb az egész fotósorozat.

De ha még ennél is eredetibbet, netalántán viccesebben szeretnénk, erre is megvannak a megfelelő eszközök. Létezik, az úgy nevezett fotó sarok kellékek, amiben általában található műbajusz, napszemüveg, száj, esetleg sapka, aminek a végén egy pálcika található, hogy könnyen odatarthassuk arcunk elé. Nagyon vicces, és kreatív kiegészítő lehet véleményem szerint, mert nem csak a képen mutat jól, de a fotózás hangulatát is kellőképpen viccessé varázsolja, aminek az előnye nem más, mint, hogy a képeken valódi, és őszinte mosolyokra tehetünk szert. Ezeket fel lehet még dobni, egy pofás helyszínnel, például a kellélek stílusának megfelelő fallal, parkkal, vagy esetleg várossal. 

Ha ez sem elég, létezik feliratozható szelfi fotókeret, ami szintén nagyon ötletes lehet, sőt a legjobb benne, hogy magára a szertartásra is átruházható utána, amivel garantált, hogy a vendégeink jól fognak szórakozni. De mindezek mellett található még, felfújható színes óriásmikrofon, csapótábla, mint a filmekben, feliratozható szövegbuborék, óriás szív alakú napszemüveg, talp matrica, amire még kitérnék, hiszen szerintem ez is szuper kreatív tud lenni, egy megfelelő beállítással, egy szép háttérben egymás ölében csücsülve, a lényeg, hogy a cipőnk talpa látszódjon. Ha érdekelnek ezek a dolgok, érdemes kutakodni az interneten, hiszen rengeteg weboldal foglalkozik kimondottan erre a célra való dolgok árusításával. Ár érték arányban nem mondanám őket drágának, de jól felhasználva meghozza a gyümölcsét.

Ha valaki azonban tartózkodik a kiegészítő tárgyaktól, és inkább a kifinomult, hagyományos dolgokat kedveli, annak is ajánlanám, hogy pörgesse végig ezeket az oldalakat, hiszen nem csak vicces, de nagyon szép dolgok is megvásárolhatóak.

Ha már hagyományos, akkor nézzünk bele jobban itt is a trendekbe. Mivel a rendhagyó képek vannak előtérbe helyezve, ezért a legfontosabb, hogy tökéletes fotókat kaphassunk, az a megfelelő háttér kiválasztása. Ezen dől és bukik minden. Fontos kitalálni, hogy szabadban vagy zárt helységben szeretnénk megvalósítani a műveletet. Mindkettő megfelelő lehet, de mindegyik mást tud nyújtani. A zárt tereknél valami kifinomult kastélyt, esetleg épületet ajánlanék, ami megfogó lehet a maga stílusában. Ha a szabad eget választjuk, akkor pedig akár egy vízpartot, akár maradhatunk a kastély előtt. Az utóbbi helyszínválasztás annyiból szerencsésebb, hogy nem mesterséges fénynél készülnének.

    Akárhogy is döntünk, fontos, hogy biztosak legyünk a választásban, mert ezeket a képeket vehetjük elő rosszabb napjainkon, ezeket mutathatjuk meg ismerőseinknek, és később nem utolsó sorban az unokáinknak. Kívánom mindenkinek, hogy elégedett legyen, és remek hangulatban teljen a fotózkodás.